Pogoji poslovanja

Spletna trgovina ugodnavrata.eu je last podjetja KVALITETA d.o.o.. Pogoji poslovanja so oblikovani ob upoštevanju vseh zakonskih obveznosti in mednarodnih smernic za e-poslovanje, ki jih podpira tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Izdelki, ki so na voljo v naših maloprodajnih trgovinah, so večinoma dostopni tudi na spletni strani www.ugodnavrata.eu, kjer nakupe spodbujamo z dodatnimi popusti in akcijskimi ponudbami. Cene, navedene na spletni strani, veljajo izključno za nakupe opravljene preko interneta. Zaloge izdelkov na spletni strani ne odražajo nujno zalog v maloprodajnih trgovinah. V našo spletno prodajno ponudbo smo vključili tudi izdelke, ki v maloprodajnih trgovinah niso na voljo.

 

Kontakt

Če potrebujete kakršne koli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova: info@kvaliteta.si. Lahko nas tudi pokličete na telefonsko številko 041 643 831 ali obiščete našo spletno stran www.ugodnavrata.eu za več informacij.

 

Cene

Redna cena, označena ob artiklu, je cena posameznega artikla v naši spletni poslovalnici. Vse cene vključujejo 22% DDV. Cene panelnih trakov z osnovno montažo so obdavčene z 9,5% DDV. To velja samo, če je naročnik fizična oseba z uporabno površino stanovanja ali hiše manj kot 120 m² oz. 250 m², v skladu z 2. točko 41. člena ZDDV-1.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (preko elektronske pošte ali spletne trgovine). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika kot za kupca.

Akcijske oziroma promocijske cene s kuponi veljajo samo ob uporabi kupona, ki je naveden v akciji. Če ima stranka s tem težave, smo vedno na voljo preko telefona ali elektronske pošte, da stranki pomagamo pri zaključku nakupa. Vračila denarja ali kakršnokoli izigravanje pri ne vpisu kode za popust ne odobravamo. Če koda za popust ni vpisana pri naročilu in stranka nas ni na nikakršen način obvestila, da bi želela kodo koristiti, popust ne bo odštet.

 

Naročanje

KVALITETA d.o.o. lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, če je to možno. Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu.

Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. V tem sporočilu so informacije o nastanku naročila in povezava do spletnega mesta www.ugodnavrata.eu, kjer je shranjena ponudba v elektronski obliki. Podane so tudi povezave za hiter dostop do spletnih mest, kjer so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik KVALITETA d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja: ime podjetja (KVALITETA d.o.o.) in sedež podjetja (Dupleška cesta 10, Maribor, 2000 Maribor), številka registra.
 2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo:
 3. Bistvene značilnosti blaga: Podroben opis izdelkov je na voljo na spletni strani.
 4. Dobavljivost izdelkov: Vsi izdelki, predstavljeni na spletni strani, so navadno dobavljivi v razumljivem roku.
 5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve: Informacije o načinu, kraju in roku dostave so jasno navedene pri vsakem izdelku.
 6. Cene: Vse cene so jasno in nedvoumno določene, razvidno je, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza.
 7. Način plačila in dostave: Različni načini plačila in dostave so na voljo in jasno opisani.
 8. Časovno veljavnost ponudbe: Vsaka ponudba ima jasno naveden čas veljavnosti.
 9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; informacije o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.
 10. Postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V skladu s 43.d členom ZVPot mora potrošnik blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala brez krivde potrošnika. Sporočilo velja za pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, ki ga mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec obvesti najkasneje v 14 dneh od prejema blaga po pošti (KVALITETA d.o.o., Dupleška cesta 10, 2000 Maribor) ali na e-naslov: info@kvaliteta.si.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje izvesti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je drugače pisno dogovorjeno. POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO. V primeru dostave na naše stroške bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za stroške, ki nastanejo zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ne odgovarjamo. Ob vračilu mora biti priložen račun.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Skladno z 5. odstavkom 43.d člena ZVPot lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne priloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

 

Stvarna napaka

Pravice iz naslova stvarne napake, kot so določene v členih 37 do 37c Zakona o varstvu potrošnikov, lahko kupec uveljavlja samo pri prodajalcu. Kupec mora priložiti kopijo računa in pisno obvestilo o napaki, v katerem je napaka natančno opisana. Prav tako mora kupec omogočiti prodajalcu, da stvar pregleda.

 

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju s razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik lahko naročeno blago plača s plačilno kartico, ob dostavi ali po predračunu na transakcijski račun: SI56 2900 0005 1270 274. Način plačila uporabnik izbere med postopkom naročila.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobavni rok blaga od 5 do 7 delovne dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, bomo dobavni rok sporočili po prejemu vašega obrazca za povpraševanje. Informacijo o predvidenem dobavnem roku boste prejeli preko enega izmed vaših izbranih kontaktnih načinov, bodisi e-pošte na info@kvaliteta.si, telefonske številke 041 643 831, ali preko naše spletne strani www.ugodnavrata.eu.

Prosimo upoštevajte, da se med kolektivnim dopustom ekipe KVALITETA d.o.o. lahko dobavni rok podaljša do maksimalno 21 dni. O vseh takšnih zamudah boste pravočasno obveščeni.

Osebni prevzem

Osebni prevzem je na voljo na lokaciji našega podjetja, KVALITETA d.o.o., Dupleška cesta 10, 2000 Maribor. Prevzem je možen med delovnimi urami od 9:00 do 16:00 (ponedeljek do petek). Pri izbiri osebnega prevzema lahko naročilo plačate po predračunu ali ob prevzemu z gotovino ali plačilno kartico.

Dostava

Ponudnik KVALITETA d.o.o. se zavezuje, da bo blago ali storitev dostavil v obljubljenem času. Ob dobavi bo uporabniku nudil tudi dodatne informacije glede pravice do odstopa od nakupa, vključno s pogoji in načinom izvršitve te pravice. Zagotovljene bodo vse potrebne informacije glede naslova za pritožbe, informacije o garancijah, servisu in drugih storitvah po zaključku pogodbe.

Naslov za pritožbe in vse dodatne informacije je:

Ponudnik lahko za dostavo izbere poljubnega izvajalca, če s tem ne spreminjajo dogovorjeni pogoji dostave.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača kupec, in sicer po ceniku za izbranega dostavljalca. Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.ugodnavrata.eu. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljalcu naročenih artiklov iz spletne trgovine niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila in vse cene vključujejo DDV. Cene navedene na ponudbi veljajo 8 dni od datuma ponudbe.

Varnost

Ponudnik KVALITETA d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Zagotavljamo visoko raven varnosti pri vseh transakcijah.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebni podatki, ki jih zberemo, bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in za potrebno komunikacijo povezano z naročilom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim osebam.

Za dodatno varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik, ki mora zagotoviti varnost svojih prijavnih podatkov, kot so uporabniško ime in geslo svojega e-poštnega naslova.

Komunikacija

Ponudnik KVALITETA d.o.o. sme stopiti v stik z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo samo v primeru, da uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Spoštujemo pravico vsakega uporabnika do zasebnosti in zagotavljamo, da komunikacija poteka v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi ter etičnimi standardi.

Komunikacija

Ponudnik KVALITETA d.o.o. sme stopiti v stik z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo samo v primeru, da uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Spoštujemo pravico vsakega uporabnika do zasebnosti in zagotavljamo, da komunikacija poteka v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi ter etičnimi standardi.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik KVALITETA d.o.o. in uporabnik, je trajno shranjena na sedežu podjetja na naslovu Dupleška cesta 10, 2000 Maribor, ali na ustrezno varovanem oddaljenem strežniku podjetja KVALITETA d.o.o.

Reklamna elektronska sporočila

Reklamna sporočila prejemate, če ste se registrirali v naši spletni trgovini www.ugodnavrata.eu. Prejemanje teh sporočil lahko vedno prekličete.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. Jasna označba: Sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila.
 2. Identifikacija pošiljatelja: Pošiljatelj mora biti jasno razviden; v tem primeru je to KVALITETA d.o.o.
 3. Označevanje akcij: Vse akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti jasno označene kot takšne.
 4. Spoštovanje želja uporabnika: Potrebno je spoštovati željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil. Uporabniki se lahko odjavijo s pomočjo povezave za odjavo, ki je vključena v vsako reklamno sporočilo.

REKLAMACIJE, PRITOŽBE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali za dodatne informacije v povezavi s storitvami KVALITETA d.o.o., nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na info@kvaliteta.si, ali nam pišite po pošti na naslov:

KVALITETA d.o.o. Dupleška cesta 10 2000 Maribor

ID za DDV:SI81543956 Transakcijski račun: SI56 2900 0005 1270 274 odprt pri UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d

Telefon: 041 643 831 E-pošta: info@kvaliteta.si

Reševanje morebitnih sporov s podjetjem je možno na izvensodni način v skladu z Zakonom o alternativnem reševanju sodnih sporov. KVALITETA d.o.o. v skladu z določbo 3. odstavka 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS, Uradni list RS, št. 81/2015) ni določilo nobenega izvajalca. Kot ponudnik blaga in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: POVEZAVA.

0